Kom ook werken bij Gamma Karwei Intergamma
Intergamma

Verhalen van collega's

Peter Mulder

Datum in dienst: 07-04-1990 - Functie: Bouwmarktmanager

Naam: Peter Mulder
Begonnen bij VNB: in 1990, als hulpkracht
Functie nu: Bouwmarktmanager
 
Citaat: Fantastisch om tegen de wind in door te groeien

Toen ik 17 was, begon ik als parttime verkoopmedewerker bij GAMMA Groningen Oost. Ik kon toen niet weten dat ik nu, 22 jaar later, Bouwmarktmanager zou zijn in datzelfde filiaal! Ik werkte er toen elke zaterdag en op de enige koopavond, de donderdagavond. Nadat ik mijn MEAO had afgerond, werd ik fulltime verkoper binnen de GAMMA. Maar na een paar jaar wilde ik meer coachen, een team aansturen en beter maken, op alle vlakken doorgroeien dus. Die kans kreeg ik. Ik mocht aan de slag bij GAMMA Hardenberg, als vervanger van het MT. Na drie jaar werd ik gevraagd om in Emmen als Assistent Bouwmarktmanager te bouwen aan een nieuw team daar en nu ben ik, via Veendam en Appingedam, uiteindelijk Bouwmarktmanager geworden van Groningen Oost, de mooiste bouwmarkt van het noorden.

Het was een langgekoesterde wens om deze NEXT-bouwmarkt te mogen leiden. Van VNB heb ik altijd alle steun mogen krijgen. Het is een mensgerichte organisatie waarbij resultaten ook bovenaan staan. Dat past bij mij: resultaat- en mensgericht moet in evenwicht zijn om de gestelde doelen te kunnen halen. Ik had aangegeven dat ik door wilde groeien en omdat ik dat ook liet zien, kon ik in een opleidingstraject terechtkomen. Daarna is het wachten op je kans. Dat duurde even, maar hij kwam. Ik mocht begin 2011 als waarnemend Bouwmarktmanager GAMMA Appingedam aansturen aan de hand van mijn – in samenspraak met VNB – zelfgeschreven plan en het daaraan gekoppelde budget. Met de aandacht voor de klant op de eerste plaats steeg de gemiddelde besteding. Aan het einde van 2011 was het budget gehaald en was mijn droom, de trotse Bouwmarkmanager van Groningen Oost worden, uitgekomen.   
 
VNB is een organisatie die vooruit wil en niet stil wil blijven staan. De tijdsgeest geeft het aan: de crisis geeft ook kansen. VNB durft ook nu te investeren, dat kunnen of durven veel bedrijven niet. VNB groeit door, en daar wil ik onderdeel van zijn. Want de bouwmarktwereld laat mij niet los. Het is veel te leuk om met mijn team tegen de sterke wind in door te groeien en te zorgen voor een stuk veiligheid voor mijn medewerkers.